Föreläsare

Vi är stolta över våra föreläsare som alla är duktiga pedagoger och auktoriteter på sina respektive områden.
Tillsammans besitter de en enorm kunskap som de gärna delar med sig till våra sommelierelever.

Anders Öhman

Grundare och ägare av Gustibus WSA. Med sin bakgrund som utbildare på Systembolaget, produktchef i importledet, ansvarig på internationella vinauktioner i Köpenhamn och som sommelier på Grand Hotel i Lund är kunskapen både bred och djup. Certifierad utbildare för Bourgogne, Bordeaux, Sherry, Spanien och sake. Bland annat. Huvudföreläsare på utbildningen.

Andreas Larsson

Sveriges stora världsnamn i vinvärlden. Med gedigen bakgrund som kock och med en tävlingskarriär som kröntes av att han blev världsmästare i sommellerie är han en stor auktoritet i vinsverige. Föreläser om sommelierens roll på restaurang samt fördjupning om Bordeaux.

Fredrik Lilja

Tidigare delägare och huvudföreläsare på Gustibus WSA är Fredrik en uppskattad föreläsare. Djupa kunskaper på många områden men föreläser hos oss om Rhône och Loire.

Niclas Tuomela

Niclas Tuomela har över 20 års erfarenhet från Vinvärlden. Han verkade som chefssommelier under 12 år på Sturehof, utvecklade vinprogrammen på Pontus Frithiofs alla restaurangenheter. På senar eår har han jobbat för Treasury Wine Estates men även med NPD’s/winemaking för Lindemans och Beringer som resulterat i över 30 listningar på de Nordiska monopolen. Sedan 3 år driver Niclas komunikationsbyrån Spin The Bottle.

Hanna Tunberg

Hanna har en bred smakrepertoar som en av krafterna bakom Matkaravanen, böcker om ”matarkeologi” och sommelierutbildning hos Gustibus. Specialiserad på whisky. Sedan 2009 är hon domare i juryn på Stockholm Beer & Whisky och skribent för Allt om Whisky sedan 2012. Föreläser på ölsommelierutbildningen.

Lars Torstenson

Flygande vinmakare med världen som arbetsfält. Varken Halland, södra Frankrike, Rioja eller Washington är honom främmande. Med rättfram humor och total ärlighet är han rätt person att prata om vindesign, kvalitetsparametrar och vinvärldens myter.

Susanne Berglund-Krantz

En av Sveriges mest erfarna tävlingssommelierer, uppskattad föreläsare och flitigt anlitad vinskribent. Susanne är känd för sina djupa kunskaper om Tysklands viner och mycket uppdaterad om Italien och det är också hennes ämnen på skolan.

Daniel Remheden

Med tunga meriter som tävlingsbarrista och som auktoritet på inköp och rostning av kaffe är Daniel självskriven som föreläsare om den mörka gudadrycken. Daniel har också vinspråket i ryggmärgen efter sin sommelierutbildning på Gustibus.

Jonas Kjellman

Tidigare elev på Gustibus och numera tung utbildare på Systembolagets centrala kurser. Mixar drinkar och håller i föreläsningarna om destillat, whisky/whiskey samt öl.

Emma Ziemann

Emma är utbildad restaurangmanager med inriktning mot dryck via Göteborgs Universitet samt tidigare elev på Gustibus. 2016 vann Emma Lily Bollinger Award/Årets kvinnliga sommelier och 2017 vann hon Årets Servitör. Till vardags arbetar hon på Thörnströms Kök i Göteborg som hovmästare och sommelier. Emma föreläser omdekantering/servering samt Champagne.

Niklas Jörgensen

Niklas har efter ett kvartssekel i branschen bred kunskap om vin men är känd som Sveriges främsta expert på Madeira. Hans blogg madaboutmadeira.org har två gånger varit finalist i internationella Wine Blog Awards. Niklas arbetar idag på Livets Goda och föreläser hos oss om Portugal, Portvin och...Madeira.

Jonas Kjellman

Tidigare elev på Gustibus och numera tung utbildare på Systembolagets centrala kurser. Mixar drinkar och håller i föreläsningarna om destillat, whisky/whiskey samt öl.