Masterclass: Justin Knock MW om Australiens klimat och vinstilar

Posted · Add Comment

Gustibus Wine & Spirit Academys program med Masterclasses har tillkommit för att utveckla möjligheten till fördjupning och fortsatt lärande för våra elever och andra med god vinkunskap.
En mästarklass är ett möte mellan någon med djupa insikter och kunskap i ett ämne (en mästare) och elever med förutsättningar att tillgodogöra sig nya nivåer i ett tidigare känt område. Mästarklasser berör begränsade ämnen och sträcker sig över minst en heldag, gärna två.
Vi lägger stor vikt vid att föreläsarna är djupt insatta och engagerade i sina ämnen och är erkänt goda pedagoger. Antalet deltagare är också begränsat till 22 för att främja diskussion och aktivt deltagande.

Till vår elfte masterclass är vi mycket stolta att hälsa Justin Knock MW tillbaka för ytterligare en masterclass. Feedbacken från när Justin senast besökte oss för två år sedan var så översvallande att vi beslöt att bjuda in honom en gång till.

Justin har en djup kunskap om Australien både som vinmakare, konsult, blender, prduktutvecklare, informatör och utbildare inom australiensiska viner. Han har arbetat med de största företagen och driver idag ett ”boutique winery” i Yarra Valley.

Det är inte ofta man möter någon som har en sådan djup insikt om ett område och samtidigt har en unik förmåga att med pedagogisk talang och stor humor förmedla dessa kunskaper. En masterclass med Justin är en alldeles speciell upplevelse.

Masterclassen kommer att fokusera på Australiens olika klimat och hur de påverkar vinstilarna.

”Justins förra Masterclass var den klart bästa jag varit på i Sverige. Väldigt bra som föreläsare och mycket bra vin. Välbehövligt perspektiv på australiensiskt ”post-kangarougevin” – Niklas Bergqvist

Info och anmälan här.

Lite information om våra tidigare ämnen och föreläsare:

Vinets kemi med en inspirerande David Bird MW som gav insikter och förståelse i vad som rör sig på molekylnivå.
Moderna Bordeaux med världens bästa Andreas Larsson guidade oss genom det fascinerande Bordeaux och belyste framförallt de senaste årens förändringar och förnyelse.
Sherry med vår egen Anders Öhman som är officiell sherryutbildare kastade ljus över detta fascinerande vin. Över trettio viner på en dag varav många helt unika och specialimporterade för tillfället.
Australia – trends and regionality om vad som händer på Australiens vinscen och Justin Knock MW visade på komplexitet och uttryck som få av oss visste fanns. Massor med viner, vissa specialimporterade.
Viticulture med Stephen Skelton MW som förklarade med stor entusiasm och egen erfarenhet betydelsen av beskärning, kloner och andra parametrar. Spännande referensprovningar med engelska och svenska viner.
Chile & Argentina ägnades två hela dagar tillsammans med Madeleine Stenwreth MW . Vi fick också en fördjupning i Madeleines specialområde som är altitudens inverkan på malbec.
Bourgogne Village Appellations med Jean-Pierre Renard från BIVB Wine School i Beaune som redde ut begreppen kring terroir och alla byar i Bourgogne.
Det nya Kalifornien blev en n riktig djupdykning i Kaliforniens appellationer, trender och utveckling med Michel Jamais.
Fortified Wines med Mannen, Myten, Legenden Gerard Basset OBE som vägledde oss genom de förstärkta vinernas värld.
South Africa med Lynne Sherriff MW som med stor charm, skärpa och kunskap gav oss stor kunskap och fördjupad insikt om de sydafrikanska vinerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *