Nytt sommelierstipendium

Posted · Add Comment

Gustibus Wine & Spirit Academy har tillsammans med Sommelierföreningen Västra Sektionen instiftat ett utbildningsstipendium. En grupp från Västra Sektionen kommer att utse en stipendiat som för första gången kommer att offentliggöras i samband med banketten på Sommelierernas Dag den 26:e januari 2014 i Göteborg.

 

Stipendiaten utses enligt följande kriterier:

Utbildningsstipendiet ska delas ut till en person aktiv inom restaurangbranschen i Västsverige och som visat särskild fallenhet och intresse för matsalsarbetet. Syftet med stipendiet är att mottagaren ska kunna ta sin yrkesroll vidare, utvecklas professionellt och personligt samt ges förutsättningen att bidra till dryckeskulturen på den svenska krogscenen.

Stipendiet utgörs av en sommelierutbildning om 28 heldagar, till ett värde av 51 000 kr ex moms, hos Gustibus Wine & Spirit Academy i Göteborg eller Malmö.

 

”Det här är ett värdefullt stipendium och ett initiativ som jag tror kommer att bli mycket uppskattat och inspirera många i branschen. Det är oerhört viktigt att lyfta matsalsarbetet både för servispersonal, gäster och restaurangbranschen som helhet” säger Peter Halldén, ordförande i Västra Sektionen.

 

Sommelierföreningen Västra Sektionen är en del av Svenska Sommelierföreningen. För fjortonde året i rad arrangerar Sommelierföreningen i Väst den numera välkända och väletablerade branschmässan ”Sommelierernas Dag”. Mässan riktar sig till besökare som arbetar som sommelierer, dryckesansvariga inom HORECA men även andra dryckesintresserade från Restaurangbranschen, Systembolaget och Vinhandeln i Sverige. Mässan arrangeras ideellt av medlemmarna i den Västra sektionen.

 

Gustibus Wine & Spirit Academy är ett privat och branschoberoende utbildningsföretag inom dryckesområdet som tillhandahåller alltifrån internationella utbildningar till kortare kurser och provningar för branschfolk och den vinintresserade. Gustibus är certifierad utbildare av WSETs välrenommerade utbildningar. Det betyder, att om du har gått en WSET-utbildning, är den accepterad som en merit i resten av världen. Huvudverksamheten är sommelierutbildningen med fyra kurser årligen. Våren 2014 startar vår 15:e och 16:e årskurs och till dags dato har över 200 sommelierelever utexaminerats. Vi finns i Malmö och Göteborg med arbetsfältet i västra och södra Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *