Vad säger eleverna?

När jag anmälde mig till utbildningen hade jag egentligen inte så höga förväntningar förutom att som alla andra ”lära mig mer om vin”. Aldrig någonsin hade jag kunnat föreställa mig vart den skulle föra mig. Utbildningen ger en otroligt bra grund att stå på som inte bara håller nationellt utan även på den internationella marknaden. Idag är vin, spännande resor och möten med människor från andra kulturer en del av min vardag. Med pedagogik, kunskap och charm får du redskapen du behöver för att komma hur långt som helst...

- Erica Sattler / Inköps- och försäljningsansvarig Invinitum

Jag sökte efter en metodik för att strukturera befintliga och kommande kunskaper inom mat och dryck. Jag hade inga tidigare professionella erfarenheter av branscherna och fick tipset att vända mig till Gustibus W&S Academy. Idag använder jag utbildningen de flesta timmarna på dygnet och ser många möjligheter. För mig som utlandssvensk fungerar kunskaperna perfekt var jag än befinner mig tack vare metodiken och den internationella inriktningen. Sedan att tiden för studierna med Gustibus och övriga deltagare var mycket positivt speciell och rolig gjorde att 1+1 blev 5 i upplevelse.

- Stefan Nilsson / Ägare Kaffika

Gustibus gav mig en bred förståelse för vin ur alla upptänkliga aspekter, från arbetet i vingården till serveringen vid bordet. När jag nu arbetar i min importfirma har jag en större säkerhet och ett större självförtroende när jag diskuterar vin med producenter, inköpare och konsumenter.

- Jonatan Tops / Selezione Barbro Guaccero

Utbildningen gav näring till ett intresse som funnits under lång tid. Utbildningen ser jag som väldigt pedagogiskt strukturerad och det bästa var att vi fick gå på djupet många gånger. Risken med intensiva utbildningar är att man missar att "nörda" ner sig och bara får generell info.  I mitt yrke som kafferostare är behovet av en strukturerad metodik essentiell, det har utbildningen gett mig. Det har också hjälpt mig att nå fram till målgruppen inom restaurang som är dryckeskunnig och intresserad för att presentera en ny dryck för dem: Specialkaffe.

- Daniel Remheden / Ägare LoveCoffe

Jag hatar måndagar men inte dem när man skulle till Gustibus. Då var måndagen veckan höjdpunkt. Bra utbildning med lagom balans av provningar och teori. Alltid mycket kompetenta föreläsare som precis vet sin del av utbildningen så att det blir en helhet. Jag gick i första "årskullen" men har fortfarande kontinuerlig kontakt med både kursare och kursledare. Jag har gått en del vidareutbildningar i Gustibus regi och varit med på resor till bla Champagne och Portugal. Inom restaurangbranchen i södra Sverige så vet man vilken kompetensnivå man ligger på om någon gått Gustibus kurs. Detta är en stor fördel både när man skall rekrytera personal och köpa in viner och sälja in viner själv till gästen. Du får på köpet ett bra kontaktnät med många olika människor som på ena eller andra viset är intresserade av vin och dryck. Jag rekommenderar Gustibus varmt.

- Magnus Palmqvist / Ägare Wasabi

Innan jag började på Sommelierutbildningen var mina kunskaper om drycker som om att jag satt i en kanot i en å. Efter avslutad utbildning känner jag mig mer som om jag satt i en roddbåt på Indiska oceanen. Ju mer man läser desto mer inser man att man inte kan. Utbildningen gör att man skolas in i en värld av ödmjukhet och respekten för drycken i glaset växer. I dryckesvärlden kan man inte tycka om allt men man har lärt sig att uppskatta hantverket av alla drycker. I mitt yrkesliv som krögare och sommelier har jag lärt mig att gästen betalar för är att få ta del av mina kunskaper. Min sommelierutbildning tillhör inte bara mig, utan även  mina gäster, jag är länken och skillnaden mellan ett ordinärt restaurangbesök och en helhetsupplevelse för Gästen.

- Carola Regnell / Krögare Vita Duken Restaurang & Vinotek

När jag vid första kurstillfället tittade mig runt i utbildningslokalen och konstaterade att jag kunde varit mamma till samtliga övriga elever fick jag tusen fjärilar i magen. Men när kursen var avklarad och jag fick mitt diplom så blev det klart för mig att åldern faktiskt inte har någon betydelse. En fantastisk trevlig, kul och mycket intressant tid. Många nya fantastiska möten med kurskollegor och väldigt pedagogiska och mycket kunniga lärare!

- Gunilla Persson / Sommelier Vingården i Åhus och ägare Gunilla Vin

Vissa saker kräver sin förklaring. Att i vuxen ålder frivilligt sätta sig i skolbänken är för de flesta helt otänkbart. Att åter hänge sig åt läxläsning. På engelska. Och utsätta sig för skriftliga prov. På engelska. Och betala för det. Varför? Men alla vi som studerat på Gustibus vet bättre! Nu. För här är man i trygga händer. Undervisning präglad av kunskap och inspiration. Väl beprövad pedagogik. Studiebesök. Gästföreläsare. Och en skön blandning elever bestående av folk med restaurangbakgrund och vanliga dödliga. Just därför ska man gå utbildningen och ta examen på Gustibus.

- Håkan Nilsson / Vinkällarbutiken Hansacompagniet

Denna fenomenala utbildning gav mig en nytändning i mitt arbete. Man fick helt andra möjligheter att kunna sälja bättre drycker på krogen. Jag kan varmt rekommendera denna heltäckande utbildning och jag garanterar att ni får ett mycket givande studie år.

- Marcus Nyberg / Ägare och sommelier Mat & Destillat

Man smittas verkligen av sina lärares entusiasm och intresse för sommelieryrket, och viljan att lära sig mer blev bara större. Jag har genom Gustibus utbildning fått värdefulla kontakter i branschen och en stor trygghet i mitt jobb. Bland det roligaste jag har gjort!

- Daniela Nylin / Sommelier

 Jag anmälde mig till Gustibus Sommelierskola för att vidga mina vyer inom sensorik. För att bättre veta vilka smaker och aromer jag kände och sätta ord på det mina sinnen uppfattade. Inom mitt yrke krävs det skarpa sinnen som kan uppfatta samtliga defekter i en produkt, att avgöra kvalitén av en produkt samt att - utefter en smakprofil - matcha produkten med en marknad. Utöver att jag avsevärt förbättrade min sensorik lärde jag mig att förstå vad som ligger bakom smaker och aromer i en produkt och har tillämpat mängder av min nyvunna lärdom inom mitt yrke.

-  Carl-Olof Skeppstedt / Ansvarig inköpare Tehuset Java

Har du gått eller går sommelierutbildningen och vill dela med dig av dina upplevelser så kan du skriva i kommentarsfältet nedan. Vi lägger sedan upp din text bland de andra här ovanför.

Please enter your name.
Please enter a message.