Publicerad

Starta ditt nya vinliv

Om du är intresserad av vin och funderat på att förkovra dig så är vår intensiva 2-dagarskurs perfekt. Du får lära dig grunderna kring vin och sensorik och hur du beskriver smaker och dofter. Vi går också igenom hantering av vin och hur man kombinerar vin och mat. Under de två dagarna provar cirka 35 viner. Kursen ger också internationell certifiering enligt WSET efter ett kortare avslutande prov.

Nästa kurstillfälle är den 3-4/9.

Publicerad

Examinationerna in i 2000-talet

Samtliga examinationer hos Gustibus kommer fortsättningsvis att genomföras digitalt på laptops eller tablets. Genom att använda oss av DigiExam kan vi erbjuda hjälp till elever med särskilda behov såsom stavningskontroll, uppläsning av frågor och så vidare. Eleverna får också möjlighet att öva sina färdigheter på distans genom diagnostiska prov.

Publicerad

Sveriges första ölsommelierer utexaminerade

 

 

Den 24:e april utexaminerades Sveriges första kull av ölsommelierer i Malmö. Efter en hel dag av olika teoretiska och praktiska prov hade samtliga elever visat sig värdiga ett diplom och förkläde. Klassetta blev Kalle Olsson.

Till hösten startar nya kurser i Malmö och Stockholm.

Publicerad

Nu startar ölsommelierutbildningen i Stockholm

Efter en flygande start i Malmö startar nu Sveriges ledande ölutbildning i Stockholm!

Under 10 fullspäckade heldagar får du en djupdykning i allt från bryggteknik till råvarukunskap, provningsfärdighet och fathantering. Allt du behöver veta för att med stolthet kunna titulera dig Diplomerad Ölsommelier.

Kursstart Måndagen 9 September. Anmälan här.

Nu kan du även delbetala kursavgiften med Klarna!

Publicerad

Gustibus utbildningsstipendiat 2014

I samband med banketten på Sommelierernas Dag den 26:e januari 2014 i Göteborg delade Gustibus Wine & Spirit Academy tillsammans med Sommelierföreningen Västra Sektionen ett utbildningsstipendium. Stipendiet utgörs av en sommelierutbildning om 28 heldagar, till ett värde av 63 375 kr, hos Gustibus Wine & Spirit Academy i Göteborg.

 

Styrelsen för Västra sektionen hade nominerat ett antal lovande aspiranter enligt följande kriterier:

Utbildningsstipendiet ska delas ut till en person aktiv inom restaurangbranschen i Västsverige och som visat särskild fallenhet och intresse för matsalsarbetet. Syftet med stipendiet är att mottagaren ska kunna ta sin yrkesroll vidare, utvecklas professionellt och personligt samt ges förutsättningen att bidra till dryckeskulturen på den svenska krogscenen.

Efter noggrant urval utsågs slutligen Gustav Cansund (till höger på bilden) som arbetar på Thörnströms Kök till årets stipendiat. Stort GRATTIS och välkommen till kursstarten den 25/2.

Publicerad

Vin & Mat

Datum: 28/9 kl 18.00-21.00.

Under en trevlig kväll lär du dig grunderna i hur man kombinerar mat och vin och hur våra sinnen och grundsmakerna fungerar. Vi provar många olika typer av viner tillsammans med olika smaktallrikar. Massor med aha-upplevelser. .

Om du vill ge bort denna kurs som present så skickar vi dig ett stiligt presentkort. Beställ »

I kursavgiften ingår:

  • Viner
  • Smaktallrikar

Plats: Nordenskiöldsgatan 19A, Malmö

Kurspris: Kursavgift: 656 kr ex moms (820 ink moms).

Anmäl dig här»

 

För kursens genomförande krävs 10 deltagare.