Om GWSA Masterclass

master_finalGWSA MASTERCLASS

Gustibus Wine & Spirit Academy (GWSA)

Gustibus har startat ett program med Masterclasses. Vi vill med detta utveckla möjligheten till fördjupning och fortsatt lärande för våra elever och andra med god vinkunskap.

En mästarklass är ett möte mellan någon med djupa insikter och kunskap i ett ämne (en mästare) och elever med förutsättningar att tillgodogöra sig nya nivåer i ett tidigare känt område. Mästarklasser berör begränsade ämnen och sträcker sig över minst en heldag, gärna två.

Vi lägger stor vikt vid att föreläsarna är djupt insatta och engagerade i sina ämnen och är erkänt goda pedagoger. Antalet deltagare är också begränsat till 22 för att främja diskussion och aktivt deltagande.

Tidigare masterclasses:

Vinets kemi. Två dagar av fördjupning med en inspirerande David Bird MW som gav insikter och förståelse i vad som rör sig på molekylnivå.

Moderna Bordeaux. Världens bästa Andreas Larsson guidade oss genom det fascinerande Bordeaux och belyste framförallt de senaste årens förändringar och förnyelse. Mycket provningar av fantastiska viner.

Sherry. Vår egen Anders Öhman som är officiell sherryutbildare kastade ljus över detta fascinerande vin. Över trettio viner på en dag varav många helt unika och specialimporterade för tillfället.

Australia – trends and regionality. Det händer otroligt mycket på Australiens vinscen och Justin Knock MW visade på komplexitet och uttryck som få av oss visste fanns. Massor med viner, vissa specialimporterade.

Viticulture. I två dagar grävde vi ner oss i det som verkligen skapar vinets kvalitet: vingården. Stephen Skelton MW förklarade med stor entusiasm och egen erfarenhet betydelsen av beskärning, kloner och andra parametrar. Spännande referensprovningar med engelska och svenska viner.

Chile & Argentina. I vår sjätte masterclass ägnade vi två hela dagar åt de spännande vinländerna Chile och Argentina tillsammans med Madeleine Stenwreth MW och de nya vinområdena som stiger fram. Vi fick också en fördjupning i Madeleines specialområde som är altitudens inverkan på malbec.

Bourgogne Village Appellations. Jean-Pierre Renard från BIVB Wine School i Beaune redde ut begreppen kring terroir och alla byra i Bourgogne.

Det nya Kalifornien. En riktig djupdykning i Kaliforniens appellationer, trender och utveckling med Michel Jamais.

Fortified Wines. Mannen, Myten, Legenden Gerard Basset OBE vägledde oss genom de förstärkta vinernas värld.

South Africa. Med stor charm, skärpa och kunskap gav Lynne Sherriff MW oss stor kunska och fördjupad insikt om de sydafrikanska vinerna.

 

Lämna ett svar