Posted on

Sommelierutbildning TWH ht 2023

Gustibus Sommelierutbildning har gått ihop med The Wine Hub.

Gustibus Wine & Spirit Academy har funnits i över 16 år och etablerat sig som den viktigaste sommelierutbildningen i södra Sverige. Anders Öhman kommer fortsättningsvis att fortsätta jobba med sommelierutbildningen, men nu alltså under The Wine Hubs paraply.

SOMMELIERUTBILDNING MALMÖ
Sveriges nya sommelierutbildning där vi tar utbildningen till en ny nivå! Här lär du dig allt om druvor, vintillverkning, om terroir och världens alla vinländer tillsammans med branschens kunnigaste vinexperter. Du får även lära dig om öl, sprit, cider, alkoholfritt och om dryck utifrån ett miljöperspektiv. Dessutom kommer du att få med dig de viktigaste verktygen en sommelier bör ha med sig ut i arbetslivet. Varje kurstillfälle präglas av en dialog mellan kursdeltagare och föreläsare där föreläsaren på ett pedagogiskt sätt redogör för de viktigaste förändringarna inom respektive område. Anmälan bindande.
OM KURSEN
PRIS: 48 000 kr ex.moms
EXTRA PRISINFORMATION: Delbetalning via Klarna samt finansiering erbjuds. Momsen faktureras i kassan. Anmälan är bindande.
DATUM & TID: Sommelierutbildningen ges under måndagar varannan vecka i Restaurang Spills lokaler, Gängtappen, Stora Varvsgatan 11 i Malmö. Kursstart måndag 28 augusti 2023. Kursdatum kommer inom kort.

DETTA INGÅR: I kursavgiften ingår nyskrivet kursmaterial om världens vinländer, vinproduktion, kartor och vinlagstiftning liksom ett illustrerat druvkompendium med de 100 viktigaste druvorna för vintillverkning. Vi bjuder på lunch och fika under varje kursdag.


SÅ GÅR SOMMELIERUTBILDNINGEN TILL: Utbildningen består av 20 utbildningsdagar. Vi börjar 09:30 och avslutar dagen 17:00. Varje utbildningsdag bygger på ett specifikt tema inom vin- eller övriga dryckesvärlden där vi går igenom det allra viktigaste för respektive område. Dessutom provar vi mellan 10 och 12 viner per utbildningsdag. Eller öl och sprit när dessa teman står på schemat. Utbildningsdagarna präglas av dialog mellan kursdeltagare och föreläsare, där föreläsaren belyser det viktigaste för respektive område, allt från trender, druvor och vinstilar till distrikt och tillverkningsmetoder.

För att du som elev ska kunna tillgodogöra dig så mycket information som möjligt, har du möjlighet att ladda ner en pdf som motsvarar föreläsarens power point-presentation. I den kan du anteckna och ett tips är att du läser igenom den innan kursdagen för att kunna hänga med på bästa sätt. Du kommer också att få ett quiz om varje utbildningsdag som du bör göra, inte minst för att se att du lyckats fånge det mest väsentlige som sagts under dagen.

Den tjugonde och sista utbildningsdagen hålls examensprov för samtliga studenter, och består av fyra olika delar. Examensprovet bygger på såväl undervisningen som utbildningsmaterialet. Med ett godkänt examensprov kan du sedan titulera dig certifierad sommelier.

Utöver de 20 utbildningsdagarna krävs det av dig som student en hel del självstudier. Vi rekommenderar att du aktivt studerar hemma under utbildningstiden samt att du provar vin utanför undervisningen. I regel hänvisar vi till mellan fem och åtta timmars självstudier i veckan, men du bestämmer givetvis själv hur mycket tid du lägger på dina studier.

Mer information och anmälan.